בכל מקום עבודה קיים הצורך בגיוס עובדים. כאשר מנהל מקום עבודה מחליט על צורך בגיוס עובדים לשורותיו, עליו להעסיק אדם המתמחה בתחום משאבי אנוש.
משאבי אנוש כהגדרה מתייחס אל העובדים במקום עבודה כלשהו כאל משאב, בדומה לכל המשאבים האחרים הדרושים לניהול ותפעול שוטפים של כל עסק. הניתוח המתבצע לרוב עוסק ביכולותיו הפיזיות או המנטליות של האדם, בהתאם לסוג העבודה, אך מתעלם כמעט לחלוטין מתכונותיו האישיות הפחות רלוונטיות לתחום (אשר יכולות להתברר כרלוונטיות במיוחד בצורה עקיפה, דבר שפוגע בהרבה מקומות עבודה אשר מתעלמים מעובדה זו).
התחום כפי שמוכר לנו היום – מיושן. מעסיקים אשר יגדילו ראש ובעצמם יבחרו את מנהל משאבי האנוש של החברה, בצורה פחות קונבנציונלית, שמתמקדת פחות ביכולתיו לסנן מועמדים בהתאם להיכרות שטחית ויותר ביכולותיו להתחבר אל האדם היושב מולו ולהגיע לעומקים שונים, ירוויחו מנהל משאבי אנוש שיתן את כל כולו על מנת למצוא ולזהות איכויות שונות אצל אותו אדם, שגם אם לא בהכרח מתאימות באופן ישיר לאופי מקום העבודה, יכולות להפוך את העבודה איתו לחוויה מהנה ותורמת במיוחד לאווירה במקום העבודה.
הרי ברור ומובן לכולם שההבדל היחיד בין מנהלים העוסקים בתחום לבין מנהלי עסק פשוטים, הוא העובדה שמנהלים בתחום משאבי האנוש למדו לעשות את האבחנה השרירותית. לכן לעתים רבות המצב העדיף הוא שמנהל החברה, אשר יודע מה הכי טוב לעסק ולצרכיו האישיים, יבצע את הסינון וראיונות העבודה בעצמו, יבחר את האדם שאליו הוא מתחבר באופן אישי (וכמובן שגם יתאים לצרכי הארגון) ויצא איתו לדרך חדשה על סמך בחירה נבונה ולא שרירותית וחסרת התחשבות.
הצורך באנשי משאבי אנוש, או במקרים מסוימים – מחלקה שלמה של ניהול משאבי אנוש וכח אדם, הולכת וגוברת ככל שמדובר בארגון גדול יותר שמעסיק יותר אנשים. למחלקה בארגון כזה תפקיד מכריע בהתנהלות השוטפת של מימד כח האדם בחברה – שזה כולל היבט הגיוסים, קליטה בחברה, הכשרות, וכן – גם עזיבה בסופו של דבר.
לסיכום, ההסתכלות על בני אדם כעל משאב, היא הסתכלות שגויה. אנשים הם אנשים, על כל המשתמע מכך. לכל אחד יש צרכים שונים, רצונות שונים ותחושות שונות. אם לא מתחשבים בצרכים וברצונות של עובד (כמובן במידה מסויימת ובגבול הטעם הטוב), אותו אדם ירגיש מקופח, מנוצל ולא מרוצה. מה שיוריד את תפוקת עבודתו ועבורכם, מנהלי מקום העבודה, רק יפגע יותר בעסק. כך שכאשר מגיע הצורך לגייס עובדים חדשים לשורותיכם, הקפידו לזכור שמאחורי כל עובד, ישנו בנאדם. ושכל בנאדם הוא עולם ומלואו.
מידע נוסף על ניהול שמאבי אנוש תמצאו בלינק הבא.