ברחבי הארץ, ולא רק באוניברסיטאות ומוסדות מוכרים, כך מסתבר, מתקיימות כל העת הרצאות מעניינות במבחר עצום של נושאים ותחומים. הרצאות שמרתק לשמוע נערכות במבחר שעות ומקומות (אפילו בבתים פרטיים), לפעמים בעלות סמלית ולפעמים אפילו בחינם. בילוי בהאזנה להרצאה פרונטלית מעניינת יכול לאפשר להעביר באופן מושלם זמן פנוי, ולתרום המון לידע הכללי או הספציפי, להעשרת החיים, להיכרות עם אנשי דעת ורוח, וכמובן גם עם הקהל שמגיע להרצאות.
איך מבררים מתי והיכן ניתן לשמוע הרצאות מעניינות?
בכדי לברר על הרצאות שמעניינות אתכם בנושאים כלליים ועל מועדן ומיקומן ניתן להיעזר בעיתונות סוף השבוע, המפרסמת מידע בנושא; באתרי אינטרנט שעיסוקם מידע על פעילויות תרבותיות ולו"ז שלהן; וכן במתנ"סים, מועצות מקומיות ועיריות. למתעניינים בתחום ספציפי – כמו למשל בבריאות, באמנות מסוימת, בכלכלה, בטבעונות וכדומה – קל אפילו יותר, שכן יש באינטרנט כיום פורטלים ואתרים המרכזים מידע בנושאים כמו תחביבים ותחומי ידע מסוימים, ושבהם תמצאו, לרוב, את כל האינפורמציה על הרצאות שוות.
טיפים בעניין הרצאות שכדי לשמוע:
- ניתן עדיין להגיע לאוניברסיטאות ופשוט להיכנס להרצאות טובות ולהאזין להן. אולם כיום יש הרצאות שהפכו לפופולריות והביקוש להשתתפות בהן גבוה, כך שהנהלת האוניברסיטה מגבילה להשתתפות תלמידים מן המניין בלבד ואוסרת כניסת מבקרים ואורחים רק מפאת חוסר מקום. אם אתם יודעים איזו הרצאה מעניינת אתכם, מוטב שתתקשרו ותבררו באם תוכלו להיכנס לשמוע אותה גם אם אינכם סטודנטים.
- בתי עם, מתנ"סים ומרכזים קהילתיים, כמו גם עיריות, מוזיאונים וכדומה, מקיימים תמיד הרצאות ראויות, ולרוב מחיר ההשתתפות סמלי בלבד. בררו מבעוד מועד על לוח ההרצאות של כל חודש, סמנו היכן ומתי מתקיימות ההרצאות שמעניינות אתכם, צרו תזכורת בטלפון הנייד, וכך לא תחמיצו אותן.
- יש המעוניינים לתעד בדרך כלשהי את ההרצאה שנכחו בה כדי שלא לשכוח הרצאות מעניינות במיוחד. במקום לכתוב את הדברים בזמן ההרצאה – למה שלא תקליטו אותה ברשמקול נייד קטן (גם בטלפונים סלולאריים קיימת אופציה כזו)? כך תוכלו לשוב ולשמוע את ההרצאה המלהיבה, ולחזור שוב ושוב על קטעים בה שברצונכם להעמיק בהבנתם או להיטב לזכור בעתיד.