להיות מורה בישראל מעולם לא היה קל אך אין ספק שזהו אחד התפקידים החשובים והמאתגרים ביותר, בהם ניתן להשפיע רבות על עיצוב החברה בה אנו חיים ולתרום ליצירת חברה טובה, מתוקנת, ובריאה יותר. כיום נרשמת מגמה חיובית במודעות לחינוך ובעיצוב מערכות החינוך במדינות רבות בעולם וגם בישראל, מה שהופך את תחום החינוך לתחום מרתק אשר בו תחומי עניין וגישות רבות. אנשים אשר בוחרים בלימודי חינוך נהנים מלימודי תחום רחב אשר בו התמחויות ספציפיות מגוונות כאשר בסיום הלימודים בוגרי המסלול יכולים להשתלב בשוק התעסוקה במגוון תפקידים או לפנות להמשך לימודים וחקר באקדמיה. בין התחומים בהם ניתן להתמחות במסגרת לימודי חינוך ניתן למצוא: ייעוץ חינוכי, ניהול מערכות חינוך, חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, חינוך יהודי, חינוך גופני, פסיכולוגיה חינוכית ועוד.
לימודי חינוך
לימודי חינוך הינם לימודים אקדמאיים (לימודי תואר) אותם ניתן ללמוד במגוון מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ. התארים אליהם ניתן ללמוד במסגרת לימודי חינוך הינם: תואר ראשון – B.A בחינוך, תואר ראשון בחינוך משולב עם תעודת הוראה – B.Ed בהוראה וחינוך, תואר שני – מיועד לבוגרי תואר ראשון בחינוך אשר מעוניינים להמשיך ולהעמיק בשדה חינוכי מסוים, או במקרים אחרים, לאנשים בעלי תואר ראשון בתחום אחר אשר מחפשים לשלב את תחום החינוך, או לעשות הסבה מקצועית, ותואר שלישי – מיועד לבוגרי תואר שני אשר מעוניינים לבצע מחקר באחד ממגוון הנושאים הקשורים והרלוונטיים לתחום החינוך כיום.
לימודי חינוך לתואר ראשון
תואר ראשון מהווה את תחילת הדרך האקדמית בתחום החינוך כאשר ההמשך לתארים מתקדמים בתחום יתאפשר רק לבעלי תואר ראשון (לא בהכרח בתחום החינוך). לימודי חינוך לתואר ראשון עוסקים הרבה בבניית דמותו של המחנך והינם לימודים המועברים תוך שימת הדגש על חינוך הומאני וחשיבה רב תרבותית. כיום ניתן ללמוד לתואר ראשון בחינוך בשני מסלולים שונים, האחד: מסלול ללימודי תואר ראשון בחינוך המתפרש על גבי 3 שנים והשני: תואר ראשון בחינוך המשולב יחד עם תעודת הוראה אשר מתפרש על גבי 4 שנות לימוד בדרך כלל, אופציה נוספת הינה ללמוד רק לתעודת הוראה והינה מיועדת לבוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים (נקרא הסבת אקדמאים) – מסלול לימודים זה אורך כשנה. בין תכני הלימוד המועברים במסלולים לתואר ראשון בלימודי חינוך ניתן למצוא: מחשבת החינוך, לימודי חברה, לימודי פסיכולוגיה, יישומי מחשב, פיתוח תכניות לימוד, הערכת הישגי תלמידים, עיצוב סביבת לימוד ועוד. תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בחינוך משתנים בין מוסד למוסד אך לרוב יכללו זכאות לפטור מאנגלית (ניתן להחליף את הפטור בלימודי אנגלית המשולבים בשנה הראשונה), ממוצע בגרות של בין 80 ל-90, ופסיכומטרי בציון של 500 ומעלה (במקרים חריגים ניתן יהיה להתקבל ללימודים בציון פסיכומטרי של 450 או ללא חובת מבחן הפסיכומטרי בכלל).