כשאדם מחליט לעשות תואר או לפתוח בקריירה אקדמית, המכשול העיקרי שיהיה עליו לעבור הוא מבחן פסיכומטרי המהווה מקור לחרדות וחששות בקרב סטודנטים רבים לעתיד. חשוב להבין שהבחינה הפסיכומטרית לא נועדה להכשיל אתכם או להכניס אתכם לחרדות מיותרות, מטרתה היא לאפשר למוסדות האקדמיים בישראל למיין באופן יעיל את המועמדים, ולנבא את סיכוייהם להצליח בעולם האקדמיה.
פסיכומטרי – איך זה עובד?
אם הגעתם אלינו, כנראה שזו הפעם הראשונה שאתם עומדים לגשת למבחן פסיכומטרי וזה בדיוק הזמן לאחל לכם מזל טוב, הצלחה וגם לפרט בפניכם כמה דגשים שכדאי שתדעו לגבי הבחינה:
- כל אחד יכול – הפסיכומטרי לא מבדיל בין אנשים, מה שיקבע הוא רמת ההשקעה שלכם בלמידה אינטנסיבית למבחן והמטרה שלכם. מומלץ כמובן להיעזר בקורס פסיכומטרי מתקדם שיאפשר לכם ללמוד בקבוצה קטנה, בליווי צמוד של מדריך מקצועי שיעניק לכם את היחס האישי והסיוע בנקודות בהן אתם מתקשים, וערכת לימוד ברמה הגבוהה ביותר. נקודת הפתיחה שלכם תהיה שווה לכל תלמיד אחר, אך ההצלחה תלויה בעיקר בכם!
- באקדמיה יותר קשה – אמנם נכון שהלמידה לפסיכומטרי אינטנסיבית מאוד ודורשת מאמצים רבים. אך כדאי שתדעו שמה שמחכה לכם באקדמיה יהיה כנראה קשוח הרבה יותר! ראשית, לבחינה הפסיכומטרית ניתן לגשת כמה פעמים שרק רוצים, כך שהאפשרות לשפר ולהשתפר קיימת תמיד. באקדמיה לעומת זאת, המבחנים באקדמיה מתקיימים בדרך כלל במועדי א' ו-ב' בלבד.
- הזדמנות שניה – עבור אלו שפרשו מהלימודים בתיכון, לא הצליחו להגיע לממוצע המבוקש בבגרויות או פשוט לא מימשו את הפוטנציאל שבהם, זוהי הזדמנות שניה נהדרת לפצות על "טעויות" העבר ולהוכיח לעצמכם שאתם מסוגלים!
איפה לומדים לבחינה?
כפי שציינו, ההמלצה היא (לפחות בפעם הראשונה), לא ללמוד לבד. פסיכומטרי הוא מבחן מסוג שאינכם מכירים, וכדי לעמוד בו בגבורה ולהתכונן אליו בצורה הטובה ביותר יש למצוא קורס מקצועי שיכין אתכם לכל פרקי הבחינה בצורה הטובה יותר, יצייד אתכם בטריקים ושיטות יעילות להתגבר על השאלות המסובכות, ויעניק לכם הזדמנות ללמוד בסביבה תומכת ומאתגרת עד לקבלת התוצאות הרצויות לכם.