בכל עבודה אקדמאית, מחקר או מאמר צריך להיות מצויין בתחילתו רשימת ביבליוגרפיה כלומר מקורות מידע. במילים פשוטות מאיפה אספתי את כל המידע שהצגתי במאמר עבודה או כל דבר אחר שמצריך רשימת מקורות (ביבליוגרפיה). ישנם מספר כללים חשובים שחייבים לשים לב אליהם בעת כתיבת הביבליוגרפיה והם:
סידור הנושאים ברשימה על פי סדר האלף בית.
על רשימת מקורות המידע להופיע בסדר אלף בתי יורד על מנת לעשות סדר לקורא וכמובן סדר גם עבורינו. הפריטים יסודרו בסדר יורד על פי שם המשפחה של המחבר הראשון. במידה ויש לנו מקורות בלועזית הם יופיעו באותו סגנון בסדר יורד של האיי ביי סיי כמובן באות גדולה אך לפני כן יופיעו שמות הפריטים בעברית. גם בעברית וגם בלועזית תחת שם המקור רצוי לשים קו הדגשה מתחת לשם.
להקפיד על רווח.
חשוב לשמור על רווח קבוע של שורה וחצי עד שתיים בין משפט למשפט על מנת שלקורא יהיה יותר ברור איפה נגמרת השורה והיכן מתחיל מקור חדש וגם תסייע לקורא למצוא נושא ספציפי שאותו הוא דורש לדעת מבים שלל הנושאים המופיעים ברשימת מקורות המידע.
במידה והכנסנו מאמר כתבה מהעיתון או ספר אל רשימת מקורות המידע חשוב להכניס את שמו של מחבר / סופר תאריך פרסום המאמר הכתבה או הספר ותחתיו נקודה או גרש. אם לקחנו מספר עמודים בודדים נרשום אותם מימין לשמאל ונציין אילו עמודים במדוייק. הדבר דומה גם בנוגע למידע שאספנו מהאינטרנט, על המחבר להוסיף את כתובת האתר ושמו בצורה מדוייקת.
זיכרו העבודה לא יכולה להיות מושלמת ללא ביבליוגרפיה ובכדי לעשות ביבליוגרפיה מושלמת עליכם להתייחס לכללים שציינו במאמר ושיהיה בהצלחה.
לשירותי עריכה לשונית הקליקו כאן >>>