בשלב זה של התואר, אתם בוודאי נחשפתם לאין ספור סוגיות בפסיקה האחרונה ותקדימים עקרוניים. עברתם מגוון נושאים בתחום המשפט הפלילי, משפט אזרחי, חוקי יסוד, דיני חוזים, המשפט הבין לאומי וכן הלאה. לקראת המועד המתקרב של כתיבת עבודות סמינריוניות במשפטים, הדגשים הבאים יעזרו לכם לשמור על מיקוד ועל רמה גבוהה.
נסו לבחור נושא לא מופשט מדי
הרבה סטודנטים למשפטים נוטים לבחור נושא מופשט מדי לעבודה. על פי רוב, עדיף לבחור נושא עם נגיעה לתחום רלוונטי ועם רגליים על הקרקע. זה יעזור לעבודה להישאר מעניינת עבורכם וגם בעלת תועלת במידה ותשקלו לימודי המשך במשפטים.
חלקו את הנושא לפרקים
בחירת הנושא היא אחד האתגרים הגדולים. כדאי להיות מקוריים, אבל זה לא חובה. אפשר לבחור נושא מוכר ופשוט לעסוק בו מזווית קצת שונה. אם אתם מתקשים לבחור נושא, חשבו איזה תחום במשפטים מעניין אתכם. לאחר שבחרתם נושא שמעורר בכם עניין, חלקו אותו לפרקים או לתתי נושאים. אחרת, הנושא עלול להיראות "כבד", גדול מדי ואפילו מאיים. נושאי משנה עוזרים להתחיל לכתוב ולהתקדם בצורה טובה ומהירה יותר.
כך תמצאו מקורות מידע טובים לסמינריון במשפטים
על מנת למצוא מקורות מידע אפשר להיעזר ברעיונות של המרצה או המנחה. כיוון נוסף יהיה רשימה ביבליוגרפית שקיבלתם בקורסים בעלי נגיעה לנושא העבודה. ברגע שאתם נעזרים במאמר במשפטים או בספר עב כרס, תמצאו בפנים הפניה למקורות נוספים. גם מאגרים מקוונים מאפשרים לאסוף מקורות בצורה יעילה.
הקציבו זמן לכתיבת הסמינריון
אל תתחילו לכתוב סמינריון במשפטים יומיים לפני תאריך ההגשה. התחילו הרבה יותר מוקדם. תכננו לוחות זמנים ומועדים שבהם תשבו, תקראו, תסכמו ואז תכתבו. בצורה כזאת תסיימו לכתוב את הסמינריון בזמן.
בדקו על: כתיבת עבודות אקדמיות בתשלום