תחום המזון משנה ומשדרג את עצמו כל הזמן, ממש כמו בכל תחום שהאופנה שולטת בו ומשנה את פניו מפעם לפעם. אמנם יש את השמרנים שלא יחליפו אף פעם את שיטות הבישול ושל הכנת המזון שלהם. כל תבלין חדש יתקבל אצלם בחשדנות רבה והם נצמדים באדיקות לאוכל המוכר להם, הישן והטוב. אך הרבה אנשים כן מתעניינים, ופתוחים לשמוע על עוד טעמים וחידושים מהעולם הגדול. אחד מהם הינו המטבח התאילנדי. הוא מגרה מאוד את סקרנותם של ישראלים רבים, והרבה מחפשים לטעום מן מאכלים הללו ואף ללמוד את שיטות הבישול וההכנה של סוג המזון הזה.
מה יש באוכל התאילנדי?
המטבח התאילנדי הינו מעצמה קולינרית מגוונת, היא מכילה שפע של מאכלי ים טריים, פירות טרופיים וכן הרבה ירקות. אורז הוא אחד המרכיבים החשובים והמרכזיים במטבח התאילנדי, בדומה למטבחי אסיה האחרים. לדוג' מקורו של אורז היסמין המוכר הינו בתאילנד והוא צומח שם בשפע במרכז המדינה. ארוחה תאילנדית תכיל בדרך כלל רק מנה אחת עם תוספות, והן מוגשות כולן ביחד לשולחן. מנה כזו יכולה להיות למשל, אורז, (שנקרא בתאילנדית ק'או) המוגש בתוספת מבחר של רטבים ותבלינים: סויה, חלב קוקוס, פלפלי צ'ילי, למון גראס, נאם פריק ועוד.
סדנאות בישול תאילנדי
האוכל התאילנדי נפוץ ואהוב מאוד בישראל כבר תקופה ארוכה, אך מעטים מאוד בארץ שולטים בנבכי סודותיה… בשילוב העדין של אותם טעמים אותנטיים ומורכבים. בגלל הסקרנות הרבה שמעורר המטבח התאילנדי, מציעים לנו ברבים מקורסי הבישול השונים בארץ, סדנאות בישול מהמטבח התאילנדי וזאת על מנת ללמוד את סודות הבישול שלהם ולהעתיק אותם גם למטבחים הישראלים לאלו שאוהבים לגוון ולשחק בטעמים של האוכל. בסדנאות הללו מדגימים מנות מסורתיות שמאפיינות את המטבח התאילנדי במגוון רחב של נושאים. כמו מתאבנים, אוכל רחוב, דגים סלטים, מרקים שונים ופירות ים.
סדנת בישול תאילנדי – כולל מסע מרתק אל הריחות והטעמים של המטבח האסיאתי הטוב והמפתיע מכולם… המטבח התאילנדי הינו ללא ספק הנציג המרשים ביותר באזור כולו. כדאי להכיר אותו מקרוב ולטעום טעמים חדשים ומפתיעים.