כל צעיר או צעירה אשר רוצים להתקבל לאוניברסיטה ולמגוון רחב של מכללות, נאלצים לעבור מבחן פסיכומטרי, אשר הציון שלו נכלל כחלק ממוצע הציונים שנשקל בטרם המוסד מחליט האם לקבל את הסטודנט או הסטודנטית ללימודים במקום.
במקרים רבים, הדרישה המוקדמת של המוסד לא רק מחייבת לעבור פסיכומטרי או לקבל ציון מסוים, אלא קיימת דרישה שהסטודנט או הסטודנטית יקבלו ציון פטור בחלק בו הם נבחנים באנגלית. כלומר, ציון הפסיכומטרי לא מספיק, הם חייבים לקבל ציון פטור באנגלית. זה לא דבר פשוט, מבחן פסיכומטרי כידוע מבוסס על מגבלות של זמן, הוא לא מבחן רגיל, כל חלק עומד בפני עצמו, ובאופן כללי המבחן מלחיץ וקשה מאוד. לכן לא מעט צעירים נאלצים לעבור אותו שוב ושוב בשביל להצליח לקבל את הציון הנדרש מהם.
זו גם הסיבה מדוע לא מעט צעירים, במיוחד כאלה שמבקשים להירשם לתחומי לימוד בהם נדרש ציון פטור באנגלית, מעדיפים לעשות מבחן אמיר. מבחן זה הוא מבחן מיון באנגלית שלמעשה לוקח את החלק של האנגלית בפסיכומטרי ויוצר ממנו מבחן בנפרד. כך צעירים שמעוניינים לעשות מבחן פסיכומטרי, יכולים לעשות את המבחן בצורה רגועה ושקולה (יחסית), ובידיעה שאת החלק באנגלית, הם יכולים לעשות בנפרד או להשקיע פחות במבחן הפסיכומטרי ולהשקיע יותר במבחן אמיר. כמובן שניתן להשקיע במבחן הרגיל ואם בפסיכומטרי לא מקבלים פטור, אז אפשר לעשות בנפרד את מבחן אמיר.
יתרונות וחסרונות של מבחן אמיר
למבחן אמיר יש מספר יתרונות מובנים:
1.מאחר ועברנו את המבחן בפסיכומטרי, אז אנחנו יודעים כיצד הוא בנוי. קל יותר ללמוד אותו.
2.אם אנחנו עושים את המבחן בנפרד או אחרי מבחן פסיכומטרי, אז אנחנו משוחררים מהלחץ, לא צריכים ללמוד בשביל כל המבחן, מספיק שנלמד לחלק באנגלית.
3.בזמן המבחן אנחנו פחות לחוצים, מדובר במבחן של 75 דקות, יש לו 3 חלקים, כלומר הוא מבחן יחסית מהיר ופחות מלחיץ מאשר מבחן פסיכומטרי.
4.הרבה יותר קל לנו לדעת מה רוצים ומה מצפים מאיתנו.
למבחן אמיר יש חסרון אחד והוא כלכלי, מאחר ואנחנו בכל מקרה עושים מבחן פסיכומטרי, הרי שאם אנחנו עושים מבחן אמיר, אנחנו עושים למשל מבחן כפול, על כל המשתמע מכך, עלויות הלימודים לפני, עלויות ההרשמה וכן אובדן ימי עבודה. עם זאת יש לקחת בחשבון, מדובר במבחן חשוב שיכול לעזור לנו מאוד מבחינה אקדמאית ולכן אין לנו ברירה אלא לעשות אותו.
מתי משתלם לעבור מבחן אמיר?
מן הסתם, משתלם לעבור את המבחן כשאנחנו מתכוונים להירשם לאקדמיה, כשברור לנו מה אנחנו מתכוונים ללמוד. ההמלצה היא, לעשות את המבחן 2-3 מועדים של המבחן לפני מועד ההרשמה ללימודים, כך שאם נצטרך נוכל לשפר את הציון שלנו ונקבל את הפטור המיועד ללימודים.
לפרטים על מבחן אמיר באתר ויקיפדיה – לחץ כאן.