מאז שחר ההיסטוריה האדם תמיד ניסה להבין למה הוא מתנהג בדרך מסוימת, ולא חסרים מחקרים שנערכו בתחום הזה והרבה תיאוריות שעלו וירדו. לכל אחד מאיתנו יש את הצורך להבין לפעמים מה קורה לנו בפנים ומה מניע אותנו, כי לא כולנו יכולים להתבונן רק על העולם החיצוני ועל הפעולות הפרקטיות שאנחנו עושים. תואר ראשון במדעי ההתנהגות זו דוגמא למקום טוב שבו אפשר להעמיק בנושאים האלה, והאמת היא, שהעמקה כזאת יכולה להיות רווח נקי לכל החיים. אדם שמכיר את התיאוריות השונות במדעי ההתנהגות יכול לנתח בצורה שונה סיטואציות מורכבות ויכול כך להגיע להישגים אחרים, כך שבהחלט כדאי להשקיע בנושא הזה ולהכיר אותו לעומק.
עבודה עם אתגר
אנשים שעושים תואר ראשון במדעי ההתנהגות יכולים ליהנות לא רק מהלימודים עצמם ומכל העולמות שיפתחו בפניהם במהלך הלימודים, אלא גם מעבודות מאוד מאתגרות בעתיד. כתוצאה מכך שלמרות הטכנולוגיה בסופו של דבר מאחורי כל מכונה עומדים אנשים, יש גם צורך במומחים במדעי ההתנהגות בכל מקום. לכן בוגרי תארים כאלה משתלבים במגוון רחב של עבודות, מפעלים וחברות, כאשר כל מקום עבודה מציב אתגרים אחרים שיכולים ללמד ולפתח את המיומנות.
לימודים גבוהים
מעבר לכך שניתן לעשות את התואר הראשון בתחום של מדעי ההתנהגות, מי שיתחבר לנושא הזה יותר יוכל לגם להחליט שהוא ממשיך לתארים נוספים. כפי שקורה בתחומים אחרים, גם בתחום של מדעי ההתנהגות ככל שיודעים ולומדים יותר אפשר להיות אנשי מקצוע טובים יותר, כך שזה ברור מדוע יש אנשים שבוחרים באפשרות הזאת. זה נכון שלא תמיד מדובר על מדע מדויק ויש הבדל בין מדעי ההתנהגות ובין מדעי המוח, אך ככל שיהיו לנו יותר כלים נוכל להבין את עצמנו ואת הסביבה טוב יותר.
אני ממש רוצה ללמוד מדעי התנהגות, אבל אני מתלבט אם תהיה לי עבודה אחרי זה?