מהו דירקטוריון
דירקטוריון הוא קבוצה של אנשים הנבחרים על ידי בעלי המניות של החברה לייצג את האינטרסים שלהם ולפקח על ניהול החברה, כאשר בראש הדירקטוריון עומד היו"ר. תחומי האחריות העיקריים של הדירקטוריון כוללים הגדרת יעדים אסטרטגיים, קבלת החלטות מרכזיות ודאגה לכך שהחברה מתנהלת בצורה יעילה ואתית למען השאת רווחיה. בין תחומי האחריות של הדירקטורים ניתן למנות את אישור חלוקת דיבידנד, כניסה לשותפויות גדולות ומינוי המנכ"ל ושאר ההנהלה הבכירה בחברה.
גודלו של דירקטוריון יכול להשתנות, אך הוא מורכב בדרך כלל מקבוצה קטנה של אנשים עם רקע ומומחיות מגוונים. מגוון המחשבה והניסיון הזה נתפס כגורם חשוב ביכולת הדירקטוריון לקבל החלטות מושכלות המועילות לחברה. למשל, דירקטורים יכולים להיות בעלי רקע חשבונאי, משפטי, ניהולי או מקצועי בתחום פעולתה של החברה.
בנוסף לקביעת האסטרטגיה, הדירקטוריון אחראי גם לוודא שהחברה מתנהלת בצורה יעילה ואתית, כאמור. הדבר כולל בדיקה שוטפת של הביצועים הפיננסיים של החברה והקפדה על בקרות פנימיות מתאימות. הדירקטוריון אחראי גם לפקח על עמידתה של החברה בכל החוקים והתקנות הרלוונטיים.
סוגי דירקטורים
קיימים כמה סוגים של דירקטורים. ישנו היו"ר, אשר עומד בראש הדירקטוריון. בנוסף, קיימים דירקטורים חיצוניים, שבמסגרת תפקידם אמורים שלא להיות קשורים לניהול החברה ומטרתם לאזן את ניגודי האינטרסים שעלולים להתקיים אצל שאר הדירקטורים. בנוסף, ישנו דירקטור פנימי, אשר מעבר לעבודתו כדירקטור, הוא גם מועסק כנושא משרה בחברה, למשל כמנכ"ל. בנוסף, ישנם עוד סוגים נוספים.
מה הדירקטוריון עושה בפועל
כדי לבצע את התפקידים הללו, הדירקטוריון מקיים ישיבות קבועות ויכול גם להקים ועדות שיתמקדו בתחומים ספציפיים. לדוגמה, לחברה עשויה להיות ועדת כספים שתבדוק דוחות כספיים וועדת תגמול לקביעת שכר הבכירים, כדי לוודא שאלו מתומרצים במידה הנכונה ללא בזבוז משאבי החברה. בעוד שהדירקטוריון אחראי לפיקוח על ניהול החברה, הוא בדרך כלל אינו מעורב בתפעול השוטף שלה. במקום זאת, הדירקטוריון מסתמך על המומחיות של צוות ההנהלה לניהול החברה. עם זאת, לדירקטוריון יש סמכות לקבל החלטות מרכזיות, כמו גיוס ופיטורי מנהלים בכירים או אישור השקעות גדולות וחלוקת דיבידנד. מיהו חבר דירקטוריוןלחברות בדירקטוריון נדרשת מחויבות משמעותית לחברה. מחויבות זה מתבטאת בעבודה שלעתים כוללת שעות ארוכות, שכן חברי הדירקטוריון צפויים להשתתף בישיבות קבועות ולהשתתף בתהליכי קבלת החלטות החשובים ביותר בחברה. חברי הדירקטוריון עשויים להיקרא גם לייצג את החברה באירועים שונים או פגישות עם בעלי עניין וכו'.
בתמורה לזמנם ולמומחיותם, חברי הדירקטוריון עשויים לקבל תגמול, שיכול להיות בשכר ממש או דרך קבלת חלק ממניות החברה. תגמול זה נקבע בדרך כלל על ידי ועדת התגמול של הדירקטוריון ונתון לאישור בעלי המניות. בעוד שהדירקטוריון ממלא תפקיד חיוני בממשל ובפיקוח על חברה, בסופו של דבר הוא כפוף לבעלי המניות, שכן לבעלי המניות יש את הזכות לבחור את הדירקטוריון והדירקטוריון נותנים להם דין וחשבון על ביצועי החברה.
יש לשים לב כי ישנן מגבלות על מינוי דירקטורים. למשל, קיימת חובת פעילות בתום לב ובהגינות. חובה זו, אשר הפרתה חושפת את הדירקטור לתביעה, נועדה למנוע מצב בו בעל השליטה ממנה דירקטורים שיפעלו רק למענו ויקפחו את בעלי מניות המיעוט. כאמור, הדירקטוריון ממונים ע"י בעלי המניות בחברה, בהכרעת רוב. עם זאת, ישנו חריג בעניין זה, והוא הדירקטור החיצוני, שתפקידו כאמור לאזן את ניגודי העניינים שעלולים להתקיים אצל דירקטורים פנימיים, שכן אלו מועדים להיות עושי דברו של בעל השליטה. לכן, מינוי הדירקטור החיצוני נעשה ברוב קולות בעלי המניות שאינם בעלי השליטה.
קורס דירקטורים
קורס דירקטורים נועד ללמד ולאפשר לדירקטור לעשות עבודתו נאמנה. כאמור, משרה זו דורשת מומחיות רבה ומעניקה לדירקטור אחריות עצומה על ניהול החברה. קורס הדירקטורים שלנו כולל תעודת הסמכה מטעם "להב פיתוח מנהלים". בנוסף לקורס זה, אנו עורכים עוד קורסים למנהלים רבים ומושקעים.