מי שמבקשים להמשיך את הלימודים האקדמאיים ולפצוח בקריירה באקדמיה, יודעים שהדבר כרוך בלא מעט השקעה, בין אם בוחרים להיות היסטוריונים, לחקור את המגמות הטכנולוגיות השונות או לבצע מחקרים הנוגעים להתנהגות האוכלוסייה בשנים האחרונות. המסלול האקדמאי הוא לא תמיד פשוט, אבל מי שבוחר בדרך זו, יודע שהתהליך לא קל אך מתגמל.
קריירה אקדמאית
יש לא מעט סיבות שבגללן אנשי אקדמיה בוחרים לנווט את הקריירה שלהם לתחום האקדמאי, כשבין היתר זה בשל האהבה למחקר והרצון לגלות דברים חדשים. מי שבוחרים ללמוד בחו"ל, יודעים שניתן להשיג הטבות במהלך הלימודים, וכי אחת האפשרויות היא דרכון פורטוגלי, ולו כי הדרכון מקנה מלגות לימודים, אישור עבודה באירופה וכמובן את האפשרות לחיות ולגור בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי. אגב, שהות באירופה עשויה לסייע לכם לשפר את כישורי האנגלית שלכם באופן ניכר.
הוצאת אזרחות אירופאית אינה משימה מורכבת, אבל היא כן נמשכת לא מעט זמן (כשנתיים לפחות), ולכן מוטב להתחיל בתהליך כמה שיותר מוקדם. באמצעות ליווי של עורך דין שמתמחה בתחום, תוכלו להגיש בקשה לרשויות בפורטוגל, לצד כל המסמכים הרלוונטיים. עורך הדין יסייע לכם להשיג את מלאו המסמכים הנחוצים, לרבות מסמכים עם חותמת אפוסטיל ומסמכים מתורגמים.
האם האקדמיה היא המקום הנכון עבורי?
בדרך כלל, ניתן לדעת אם האקדמיה היא המקום האידיאלי בעבורכם אחרי התואר הראשון, ולו כי מדובר בשנים שמאפשרות לכם להכיר את האקדמיה מקרוב ולהתנסות בעבודות מחקר מסוגים שונים. מי שמתחבר לעולם המחקר, ימשיך כנראה גם לתואר שני ולאחר מכן גם לדוקטורט. עם זאת חשוב לקחת בחשבון שהתהליך עשוי להיות ארוך, ולו כי שנים ארוכות של לימודים עלולות לגרום להיעדר יכולת לעבוד במשרה מלאה, ולעיתים לעבוד בעבודות שאינן יציבות – בייחוד בשל הרצון להשקיע בלימודים ובקריירה האקדמאית.
מי שמבקש לפצוח בקריירה באקדמיה צריך לאהוב את זה, ובין היתר לרצות להעביר את הידע שלו לסטודנטים אחרים. כמו כן, חשוב לפתח משמעת עצמית גבוהה והתמדה, וללמוד כיצד לחקור ולעבוד באופן עצמאי.
קריירה באקדמיה לא מתאימה לכל אחד, אבל היא בהחלט מאוד מתגמלת ומאפשרת לחקור, לגלות ולהסיק מסקנות חדשות. בהצלחה.