גם מבני חינוך יכולים להיות ירוקים. ואם נחשוב לרגע על המשמעות החינוכית של הדברים, הרי יש חשיבות יתרה למוסדות חינוך ולבנייה ירוקה. כי כולנו חפצים להחדיר בתודעה של הילדים ובני הנוער את החשיבות של איכות הסביבה. ומה יכול לעשות את הפעולה הזו יותר מבית ספר שעונה על דרישות התקן, והוא מוגדר כמבנה ירוק? לא פלא שכאשר עומדים להקים מבנה חדש לבית ספר שוקלים במלוא הרצינות את האופציה של בנייה ירוקה מותאמת עבור מוסדות חינוך.
מה זה בכלל בניה ירוקה?
לפני הכול עלינו להבין מהי בנייה ירוקה. כאשר משתמשים במושג הזה מתכוונים לבנייה שמתחשבת ככל שניתן בסביבה ובאיכות. בניה שחותרת לחסוך במשאבים ובמחצבים, ולפגוע באופן מינימלי בנוף. בנוסף המטרה של בנייה ירוקה היא לאפשר שימוש נוח ויעיל במבנה תוך חיסכון באנרגיה, מים ופסולת. כך שהמבנה מאפשר חיים נוחים ונעימים שמתחשבים בסביבה. ככל שהבנייה תתאים יותר לתקנים ותענה על יותר דרישות, כך המבנה יפגע פחות בסביבה, בנוף ובמשאבים שבטבע. כך החיים במבנה יאפשרו התחשבות בסביבה וימנעו נזקים סביבתיים.
כיצד עושים את זה נכון?
בנייה ירוקה עם תכנון אקלימי הינה תהליך מורכב ויקר יותר מכל בנייה אחרת. היא דורשת המון תכנון והרבה מאוד חשיבה. כי לצד כל השיקולים המקובלים בכל תהליך של בניה, יש לנו כאן נושא נוסף ששמים עליו דגש. וכידוע, כל בנייה שהיא מציבה את אנשי המקצוע מול אתגר מורכב וצורך בשיתוף פעולה בין כלל אנשי המקצוע שמלווים את הפרויקט. אך אפשר לומר שבנייה ירוקה הינה בעלת ערך משמעותי, מה שמסביר את העובדה שעבור מוסדות חינוך בישראל כמו גם עבור הקמת מבנים למטרות אחרות בוחרים עוד ועוד אנשים לבנות בשיטת הבנייה הירוקה.