מרצה הוא שחקן על הבמה והוא תמיד חייב לקחת בחשבון את הקהל שיושב מולו. אי היכולת של המרצה לעניין את הקהל יגרום לכך שהקהל יהיה משועמם, יצא באמצע ההרצאה והארגון לא ישכיר את שירותיו של המרצה בשנית. מאמר זה יספק מידע אודות יסודות העברת הרצאה תוך מתן דוגמאות מתוך הרצאותיה של פסקל ברקוביץ'.
מהי הרצאה?
הדבר הראשון אותו חשוב להגדיר לעצמנו היא 'מהי הרצאה'. דבר זה יכול לעזור לכל אחד מאיתנו להבין למה אנחנו מצפים כאשר אנו משלמים בכדי לשמוע הרצאה. רוב הסיכויים שכל אחד מאיתנו יאמר שהוא ישמח ללכת להרצאה אם היא בנושא מעניין וכמובן אם המרצה מעניין. חשוב לציין שאין זה משנה באיזה נושא ההרצאה, מרצה מוכשר שמסוגל להחיות מצבים על הבמה ולגרום לקהל להזדהות עימו הוא מרצה שיצליח להעביר כל הרצאה בצורה הטובה ביותר. הרצה היא העברת מידע לקהל בתחום מסוים על ידי מרצה.
הרצאה וביטחון עצמי
יש לקחת בחשבון שמרצה חייב להיות בטוח בנושא עליו הוא מרצה. אם למשל מדובר על הרצאות מוטיבציה, הדבר האחרון בו יהיה מעוניין לראות קהל הצופים הוא מרצה חסר בטחון מספר אודות תחום ששינה את חייו או סיטואציה ששינתה את חייו. ההרצאה תהיה בדרך כלל לא אמינה ולא מעניינת. מרצה טוב הוא מרצה שמצליח לסחוף את הקהל אחריו וזאת באמצעות אמצעים בהם הוא מאמין. הכללים להעברת הרצאות בביטחון הם:
- אופיו של המרצה– המרצה צריך להיות אדם שלם עם עצמו שבטוח בנושא שהוא בחר וברצונו להעביר אותו. מרצה חייב לרצות להעביר את ההרצאה וזאת משום שהוא מאמין שתחום ההרצאה חשוב ויכול לעזור בצורה ניכרת לכל אדם ששומע אותה.
- מימיקה וג'סטות– מרצה בטוח בעצמו תמיד יהיה בעל שפת גוף בטוחה. ההבעות פנים שלו ישתפו את הקהל ויעזרו לו להזדהות עם מה שהוא עבר. תנועות הגוף שלו יהיו בטוחות ויציבות.
- סיפורים אישיים– המרצה ישתף את קהל השומעים בסיפור או סיפורים אישיים מחייו וידגים את השינוי עליו הוא מדבר בהרצאה על עצמו.
- ניסיון אישי– ככל שמרצה יעביר יותר הרצאות, הניסיון שלו יהיה עשיר יותר וכך הוא יהיה בטוח יותר ויותר בכל הרצאה.
לקבלת מידע והשראה על הרצאות – בקרו באתר של פסקל ברקוביץ'.