המועסקים רוצים, המעסיקים לא. פער אמון מונע ממעסיקים לאפשר לאנשים שלהם לעבוד בצורה גמישה על אף שרבים מאמינים שהסדרים כאלה תורמים לתפוקה.
יותר מרבע מהמעסיקים עדיין אינם בוטחים מספיק בעובדיהם כדי לאפשר להם עבודה גמישה, כך עולה מנתוני סקר של סמסונג בריטניה. הסקר, שעסק באחת הסוגיות החמות של תחום ניהול משאבי האנוש כלל 2,000 מועסקים ו-200 בעלי עסקים.
מעניין שחוסר האמון קיים על אף ש-52% מהמנהלים הבכירים מאמינים, על פי הסקר, שעבודה גמישה עשויה לשפר את התפוקה. מצדם של העובדים התשוקה לעבור לעבודה גמישה גבוהה. יותר מרבע מהנסקרים (27%) טענו שאילו ניתנה להם אפשרות הבחירה, היו מעדיפים עבודה גמישה על פני תשלום מוגדל. הפער בין עמדת העובדים לזו של המעסיקים מדאיג: בעלי העסקים אינם חשים נכונות או אינם יכולים להטמיע פרקטיקות של עבודה גמישה במקום העבודה. כמעט שליש (31%) מהמעסיקים אינם רואים מתן כלי עבודה גמישה לעובדיהם כחלק מאחריותם. נוסף על כך, 35% מהנסקרים ציינו מדיניות בלתי ברורה כמחסום עיקרי בהצעת תוכניות עבודה גמישה.
תיאבון עצום לעבודה גמישה
סגן נשיא סמסונג בריטניה לתחום היזמות העסקית, גרהאם לונג, הזהיר כי "גישות תרבותיות מושרשות" שלפיהן העובדים צריכים להיראות במשרד הן עדיין תופעה נפוצה. "ברור שקיים תיאבון עצום לעבודה גמישה ובמהלך החורף יש הגיון עסקי בכך שהמועסקים יהיו מצוידים בכלים לעבודה בכל מקום שהוא, אבל גם ירגישו שהמעסיקים שלהם בוטחים בהם שיעשו זאת," אמר לונג.
"עכשיו כשהחורף בא אלינו, הכרחי שהעסקים בבריטניה יתגברו על 'פער האמון' ויאפשרו ליזמויות ולמועסקים ליהנות מהיתרונות של מודל עבודה גמישה מווסת היטב." בישראל החורף הוא לא הסיבה העיקרית למעבר לתוכניות עבודה גמישה, אבל ריבוי החופשות מבית הספר, פקקי התנועה שרק הולכים ומחמירים (ושהחורף דווקא כן מדגיש בדרכו שלו) ותופעת "יתומי ההי-טק" שלא מדברים עליה מספיק, הם סיבה מספיק טובה לאפשר לאנשים לבצע את העבודה גם מחוץ למשרד. כל זה מתחבר כמובן לגישה של מדידת ביצועים בניגוד לספירת שעות, שעשויה להיטיב עם בעלי משפחות בכלל ועם נשים בפרט.