בשנים עברו הייתה עבודתם של הסוקרים כרוכה בביקורי בית כאשר רק כך הם השיגו את המרואיינים שלהם ושם תישאלו אותם. עם השנים עברו כלי הסקר שינוי משמעותי והסוקרים החלו לבצע את מלאכתם בעזרת מכשיר הטלפון. היום אנחנו מוצאים כי גם השיטה הטלפונית הפכה להיות מיושנת וכיום מתבצעים הסקרים באופן אינטרנטי. האם זה טוב או לא טוב? תלוי את מי אתם שואלים.
הסקר האינטרנטי הוא למעשה סקר – שאלון המיועד למילוי עצמי. הוא מופץ באמצעים דיגיטליים וכיום משמש למעשה הסקר האינטרנטי ככלי מרכזי המשמש את עולם הסקרים. ישנם כמה וכמה יתרונות לסקר האינטרנטי על פני כל האפשרויות האחרות המשמשות לצורך סקרים כאשר אלו גרמו לכל המהפך בתחום.
היתרונות של הסקר האינטרנטי על פני הסקר הטלפוני או האישי:
- עלויות – איסוף המידע בקרב הנשאלים הינה פשוטה וזולה הרבה יותר מכל סקר הנעשה באופן אחר. למעשה מדובר בעלויות אפסיות ממש.
- אפשרויות רבות יותר לביצוע הסקר – כאשר הסקר נעשה באמצעות האינטרנט ישנה האפשרות להציג בפני הנסקרים גם קטעי וידיאו רלוונטיים, תמונות מסוימות, קטעי אודיו ועוד, המסייעים בביצוע סקר יותר מדויק וגם יותר אטרקטיבי. כך ניתן לסקר באופן מדויק יותר על אודות מותגים שונים, תוכן פרסומי, זיהוי לוגו וכדומה.
- השתתפות גורפת של הנסקרים – כאשר הסקר נעשה באמצעות האינטרנט ישנה השתתפות באחוזים גבוהים יותר היות וכל נסקר יכול לבחור לעצמו את הזמן המתאים לו לענות על שאלות הסקר. שלא כמו סקר טלפוני שעשוי לתפוס אותנו בדקות הכי פחות מוצלחות כמו בהגיע תורנו אצל הקופאית בסופר או כאשר אנחנו יושבים בפגישה חשובה.
אילו סקרים אינטרנטיים אנחנו מכירים היום?
- פאנל אינטרנטי – סקר ייעודי אשר בו נרשמים קבוצת חברי פאנל המביעים נכונות להשיב מעת לעת על סקרים שונים שיישלחו אליהם בדיוור אלקטרוני.
- סקר בקרב לקוחות – סקר הנערך על ידי מזמין מחקר המופץ בקרב הלקוחות בדואר האלקטרוני.
- סקר הנערך במדיה החברתית בפורומים שונים או אתרי אינטרנט שונים – סקר שהנסקר מופנה אליו באמצעות לחיצה על קישור המפנה לשאלון.
מכון סקרים מקצועי ידאג לביצוע סקר מקצועי ואמין כאשר מכון סקרים זה יהיה אחראי על הפילוח הנכון והמדויק.