אם משווים את ישראל למדינות אחרות בעולם כמו אירלנד, גרמניה, אוסטרליה, קנדה וארצות הברית מגלים כי למעלה מ-30% מהישראלים לא קוראים ספרים בכלל ומעדיפים להעביר את שעות הפנאי שלהם בדרכים אחרות כמו ביצוע כושר גופני, צפיה בסדרות וסרטים, גלישה ברשתות חברתיות או סתם בילוי עם חברים. מנתונים עולה כי רק 22% מהישראלים קוראים ספר בכל יום, 30% לא קוראים אף פעם, 20% קוראים פחות מעפם בחודש, 13% קוראים פחות מפעם בשבוע, אך מינימום פעם בחודש ו-20% קוראים לפחות פעם אחת בשבוע אבל לא בכל יום.
דיגיטלי או מסורתי?
על פי סופרים רבים, אורי אלטר ואחרים, חלה עליה של 85% ברכישת ספרים דיגיטליים דרך חנויות אינטרנטיות, אפליקציות ותוכנות ייעודיות לקריאה אונליין.
מי קורא יותר נשים או גברים?
נשים בישראל קוראות יותר מאשר גברים. אם מסתכלים על הקטגוריה באחוזים, מסתבר שמחצית מהנשים מקפידות לקרוא ספר אחת לשבוע לעומת רק שליש מהגברים. 20% מהנשים לא קוראות בכלל לעומת 35% מהגברים.
הם יש קשר בין השכלה, תחומי עניין ולימודים אקדמיים לבין קריאה?
בהחלט. נמצא כי סטודנטים, רופאים, אנשי חינוך, עורכי דין ומדענים קוראים יותר בהשוואה לעובדים בתחום היזמות, ההייטק, עיצוב אופנה, ספורטאים ואנשים שעובדים שעות מרובות על המחשב ומעדיפים בזמן הפנוי שלהם לעשות דברים אחרים שלא קשורים לקריאה או כתיבה.
10 יתרונות בקריאת ספרים
- קריאה יושבת על אותם מקומות של הרכבת פאזלים ומגרה את החלק המנטלי של המוח.
- מפיגה מתחים ולחצים. מרגיעה.
- מעשירה את אוצר המילים שלנו.
- קריאה צפתחת חשיבה אנליטית ומחדדת את היכולת לנתח סיטואציות.
- משפרת את הזיכרון.
- מגדילה את הידע שלנו.
- תורמת להפחחת בעיות קשב וריכוז, משפרת את היכולת שלנו להקשיב ולמקד את עצמנו.
- קריאה הרבה פעמים משעשעת וגורמת לנו לצחוק.
- מחדדת את היצירתיות והדמיון
- מקנה לנו כישורי כתיבה.