אחד הדברים הכי חשובים שעלינו לפתח אצל ילדינו הוא הדמיון שלהם. הם נולדים איתו ולצערנו עם הזמן, אם לא מחדדים אותו, מפתחים אותו, מפרים אותו, הוא פשוט נעלם. הדמיון שלנו מבוסס על השראה. ברגע שאנחנו מרחיבים את הגבולות שדרכם אנו תופסים ורואים דברים הנמצאים בהיגיון המדעי, הדמיון מתחדד ומתפתח. הרי יזמים, מדענים, סופרים, אומנים, אפילו רופאים שמצליחים לחשוב קצת אחרת מכולם, אלה שלא מקבלים על עצמם את הכללים ואת המוסכמות בתרבות שלנו, מצליחים לחשוב מחוץ לקופסא, לדמיין וכך גם לשנות את המציאות שלנו, להביא אלינו תגליות ורעיונות חדשים. קריאה לפיתוח הדמיון היא בין הכלים הכי חשובים ומשמעותיים שאנחנו המבוגרים צריכים לפתח אצל הילדים שלנו. דמיון שכבר נמצא שם בלאו הכי.
סופרים, סיפורים ומה שביניהם
ברגע שאנחנו מפתחים את הדמיון שלנו דרך ספרים אנחנו מצליחים לפתור משימות שונות בחיי היום יום שלנו, כאמור, לחשוב מחוץ לקופסא. סופרים כמו אורי אלטר, אדוארד דה בונו, איגור מטוג'ין ידועים כמצוינים בכתיבת ספרים לפיתוח הדמיון. דרך ספרי הרפתקאות, ספרי חשיבה ומחשבה, ספרי מדע בדיוני אנחנו מאפשרים למוח להסתכל על הדברים באופן חשיבתי ויזואלי פיגורטיבי וזה בעצם עוזר לנו לפתור בעיות באופן יצירתי.
הדמיון יוצר מחדש את המציאות שלנו. ספרים כמו אלה מהסדרה של הארי פוטר, "שש כובעים של חשיבה " ו "משחקי חשיבה " הם כמה דוגמאות לכאלה המסייעים בפיתוח הדמיון. למשל, ב "שש כובעים של חשיבה" מלמד הפסיכולוג האנגלי את השיטה שפיתח בעצמו דרכה ניתן לעשות שימוש בדמיון באופן יעיל. ששת הכובעים מבוססים לדרכי חשיבה מגוונות.
הכובע הראשון מבוסס על הרגשות שלנו, השני אחראי על החשיבה הביקורתית של האדם, השלישי – אופטימיות, הרביעי אחראי על היצירה, החמישי – לשליטה בתהליכי החשיבה העצמאיים שלנו והשישי מאגד עובדות ודמויות. ברגע שאנחנו מתנסים עם כל הכובעים על עצמנו אנחנו לומדים איך לחשוב אחרת, לדמיין.