בשנים האחרונות עוברים סטודנטים באקדמיה משימוש בלפטופים למחשבי לוח המכונים טאבלטים. שינוי זה מתחולל מפני שמכשירי הטאבלט יותר זולים, קלי משקל ובעלי מסכי מגע איכותיים. בעקבות השינוי עולה השאלה, האם המעבר לטאבלט באמת הכרחי, והאם מדובר באופנה חולפת או במגמה שרק תלך ותתרחב.
המעבר לעידן ממוחשב, דיגיטאלי ומרושת
האקדמיה בעשור השני של שנות האלפיים הדביקה את המציאות הטכנולוגית הקיימת, ועושה בה שימוש נרחב. כפועל יוצא מכך, בחדרי ובאולמות הלימוד האקדמיים החליפו את העט והעיפרון מכשירי לאפטופ וטאבלטים, וכל מלאכת הלימוד מבוצעת דרך מקלדת או באמצעות הקלטת תכני השיעור. גישה לימודית זו מספקת לתמיד מגוון יתרונות. ראשית, חומרי הלימוד מכל שנות הלימוד נשמרים באופן מסודר ומאורגן, ללא צורך להיסחב עם מחברות או לאגור אותן בארונות הבית. כמו כן, הקלדת תכני הלימוד מבטיחה את הבנת הכתוב ומאפשרת לשתפו ביתר קלות עם אחרים. בנוסף, כל צורך בכתיבה או הדפסת עבודות הינו זמין ומיידי. מעבר לכך, רשת האינטרנט מאפשרת גישה מיידית למאגרי מידע, פורומים סטודנטיאליים, והרשמה לחוגים, וחוסכת לסטודנט זמן יקר.
היתרונות של הטאבלטים
מכשירי הטאבלט מציעים לסטודנטים יתרונות מרובים. ראשית, הם הרבה יותר קטנים וקלים ממחשבים ניידים, תכונות המאפשרות לשאת את המכשיר ולעבוד איתו מכל מקום. בנוסף, ניתן להתקין במכשירים אלו שלל פונקציות ואפליקציות שיכולות לעזור לסטודנט במהלך לימודיו, בין אם מדובר במכשיר הקלטת שמע, הקלטת וידאו, שימוש ברשת האינטרנט למציאת חומר לימוד או מפגשי פורומים של סטודנטים. לבסוף, בשוק קיים מבחר גדול של טאבלטים המאפשר לכל אחד למצוא את המכשיר המתאים לו מבחינת עלויותיו, יכולותיו ומהירות עבודתו.
טאבלט עם מקלדת חיצונית
אמנם קיימת בטאבלטים של ימינו פונקציה של מקלדת, אך עבור סטודנטים רבים זהו כלי פחות נוח לשימוש מאשר מקלדת רגילה. את הפתרון לאי הנוחות נותנת מקלדת חיצונית המחוברת למכשיר הטאבלט. יש לציין כי ניתן בימינו לרכוש טאבלטים עם מקלדת חיצונית מובנית, המשמשת גם כמעמד עבור המכשיר.
איזה טאבלט כדאי לרכוש?
כאמור, השוק מציע מבחר גדול של טאבלטים בשלל גדלים ופונקציות. בראש ובראשונה, כדאי לבחור בטאבלט הפועל על מערכת הפעלה של אנדרואיד. זאת מפני שמערכת ההפעלה של אנדרואיד הינה בעלת גמישות פעולה מול מכשירים רבים, לעומת המגבלות של מערכות ההפעלה של ווינדוס ו-iOS. מעבר לכך, חשוב לבחור בטאבלט בעל רזולוציית מסך גבוהה, אשר התצוגה שלו אינה קטנה מידי. מצד שני, עדיף שלא לבחור בטאבלטים הכי גדולים, שהם גם הרבה יותר כבדים. בנוסף, רצוי לבחור במכשיר התומך בתוכנות נדרשות, בין אם וורד, אקסל או כל תוכנה אחרת.
למי טאבלט לא מתאים
בעיקרון, מכשירי הטאבלט מתאימים למרבית הסטודנטים, שנדרשים לכלי יעיל ופשוט לרישום, תיעוד וניהול לימודיהם. יחד עם זאת, סטודנטים הנדרשים לשימוש בתוכנות גדולות, מורכבות וכבדות כמו בחוגי עיצוב גרפי או אדריכלות, עשויים עדיין להיסחב עם מחשבים ניידים.