בימים בהם כל הידע שהכרנו בעבר מהספרים עובר לאינטרנט, והוצאות לאור אשר בעבר נהגו להוציא אנציקלופדיות בספרים בחרו להעביר אותן גם לרשת, הרי שהאנציקלופדיה התלמודית היא בגדר יוצאת מהכלל שאיננו מעיד על הכלל.
אנציקלופדיה תלמודית היא מפעל מבורך וגדול אשר מיועד לתמצת את כל החלק ההלכתי של התורה בעל פה לכדי ספרים אשר כל מי שלומד תלמוד או חוקר תלמוד, יוכל לקרוא אותה, ללמוד וליהנות ממנה. מדובר בפרויקט שנמשך שנים רבות ועדיין נמצא בשיאו.
כידוע, דיונים הלכתיים על התלמוד נערכים כל הזמן בין רבנים ובין תלמידים. מטרת האנציקלופדיה התלמודית היא להביא את כל הדיונים וההלכות השונות שמוכרות לנו מתורה שבעל פה אל הדפוס, אל הנייר. כך יוכלו חוקרים, רבנים ותלמידים להתפלפל על הכתוב בה, להתווכח ולדון.
במהלך השנים קיבלה האנציקלופדיה התלמודית תמיכה נרחבת מרבנים במגזר החרדי, אשר הגדירו זאת כמפעל החשוב ביותר של זמננו בנושא התלמוד וההלכה. במהלך הזמן, נדדה המערכת אשר אחראית על כתיבת האנציקלופדיה המודפסת מבתי כנסת שונים בירושלים, עד שנקבע מקומה בבית הכנסת ישורון אשר ברחוב רחביה.
חשוב לומר, כל מי שמכיר את ארון הספרים היהודי יודע, שהוא עמוס ויש בו אינספור ספרים שעוסקים בהלכות שבעל פה ובתלמוד. גם היום בעידן האינטרנט, מאחר ובמגזר החרדי הוא פחות מקובל, מרבית הוויכוחים נעשים על גבי הספרים הנ"ל. אין ספק שאנציקלופדיה זו, תוסיף לא מעט חומר לוויכוחים המתרחשים בשיעורים, אך לא רק אנשי דת ימצאו בה תוכן אלא גם חוקרים חילוניים אשר מעוניינים לקבל הסבר למעשים ואמירות אשר יוצאות מהעולם החרדי. עם זאת האנציקלופדיה נמצאת גם בגרסתה המלאה, באינטרנט.
מאחר ושני העולמות מתנגשים לא פעם, ולעיתים בחוסר הבנה מוחלט, הרי שאנציקלופדיה זו תעזור לשני הצדדים להסביר ולהבין טוב יותר אחד את השני.
כיום ניתן לרכוש ערך בודד של האנציקלופדיה, כמו כן ניתן לרכוש את כולה וכן ניתן לקבל גישה מלאה לגרסה הדיגיטלית שלה. כך מי שכבר איננו יכול או רוצה לקרוא כרכים בצורתם הישנה, המודפסת, יכול לקבל גישה לכל אחד מהכרכים דרך האינטרנט ולקרוא אותה בכל מקום בו הוא נמצא, בין אם זה דרך המחשב, מכשיר הסלולר או הטאבלט.