אם אתם רוצים להיות פסיכולוגיים או מטפלים בכל תחום -אתם בוודאי יודעים כי לימודים כאלה יכולים לקדם אתם למקומות טובים בחיים, הן מבחינה מקצועית כמו גם מבחינת השליחות שאתם חשים והרצון שלכם להועיל ולסייע לסביבה.
עם זאת, על מנת לקבל תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה – חשוב לדעת כי תנאי הקבלה הינם גבוהים יחסית והם דורשים עמידה בכמה קריטריונים חשובים והם:
הצגת תעודת בגרות מלאה – מי שירצה ללמוד פסיכולוגיה, יצטרך להציג תעודת בגרות מלאה. במידה והתעודה אינה מלאה: יוכלו הסטודנטים להשלים ולשפר ציונים במכינה אקדמית שנועדה לאפשר הכנה לתואר, כמו גם השלמת בגרויות בעת הלימודים.
ציון פסיכומטרי גבוה – למרות שכיום יותר ויותר גורמים רוצים לבטל את בחינות הפסיכומטרי, עדיין יש צורך בציון פסיכומטרי גבוה בעת ניסיונות קבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה.
עמידה במבחן מתא"ם – מבחני מתא"ם הם מבחנים שנועדו לבדוק את ההתאמה של הסטודנט למקצוע ואת ידיעותיו. המבחנים שכוללים שאלות אקדמיות בתחום הם כאלה שהכינו סגל מרצים באוניברסיטאות שנועדו לבחון התאמה של סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה. אפשר לעמוד במבחן זה באמצעות פנייה לבית ספר למתא"ם שייסד איתי מצא.
סטאז' – מי שסיים את הלימודים יצטרף לצאת לסטאז' (הלוא היא השתלמות) באחת ממוסדות הציבור בארץ כדי להעמיק את ידיעותיו.
חשוב לדעת כי ישנן מכללות אשר מקנות למועמדים להתקבל לתואר ראשון בפסיכולוגיה על סמך ציוני בגרות או פסיכומטרי בלבד.
מדוע דווקא פסיכולוגיה
מי שרוצה ללמוד את התחום, חשוב שידע כי באמצעות לימודי תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה אפשר לעסוק בשלל תחומים בין אם בשוק הפרטי או הציבורי. לאחר סיום הלימודים יוכלו להשתלב הסטודנטים במגזר הציבורי, הם יוכלו לפתוח מרפאה פסיכולוגית, ללמוד שיטות ואימונים שונים בתחום, כמו גם לעבוד במוסדות חינוך, בקופות חולים, במרפאות שונות כמו גם בשלל מערכות פרטיות או ציבוריות.
לסיכום, לימודי פסיכולוגיה הם דרך נהדרת להתקדם בחיים ולעסוק בתחום שמסייע לילדים, הורים, משפחות, קשישים, רווקים ושלל אנשים שמעוניינים לפתור בעיות רגשיות.