שמונה ולעיתים תשע שעות מהיום, מבלה הילד עם הגננת שלו. זה מתחיל בשמונה בבוקר לערך ונמשך עד ארבע-חמש בערב. תלוי בגן, בגיל וביום. זה אומר ששליש מהיום של הילד הוא נמצא עם הגננת. בהנחה ושליש מהיום הוא ישן, הרי שנותר לכם ליהנות ממנו בשליש שנותר.
למה זה משמעותי? שכן זה אומר מצב שבו גננת יכולה לראות דברים שאתם לא בהכרח תשימו לב אליהם, יתרה מזו, ייתכן מאוד שהיא תגלה בו דברים שאתם לא תדעו או לא תוכלו לשים לב אליהם. זה משמעותי מאוד להתפתחות של הילד וכן לאופן בו אתם תבחרו לטפל בו וכיצד להתנהג כלפיו. זה לא אומר שאתם הורים רעים או כל דבר אחר, זה כן אומר שיש דברים מסוימים שחשוב מאוד לשאול את הגננת שלכם.
צריך להדגיש, יש דברים שחשוב לשאול את הגננת לפני שאתם בוחרים האם להכניס את הילד לגן או לא, ויש דברים שחשוב לשאול את הגננת אחרי שכבר הכנסתם אותו לגן, ושמתם לב להתנהגות מוזרה או תגובות שונות של הילד. כך גם תוכלו לדעת מה אתם אמורים לקבל מהגן, מה הילד יקבל מהגן, וכן תוכלו להרגיש בטוחים כשאתם שמים אותו שם, ומצד שני, תוכלו לדעת כיצד הוא מתנהג בגן והאם להיות רגועים שהוא שם.
דוגמאות לשאלות שכדי לשאול את הגננת לפני שאתם מכניסים את הילד לגן:
- כמה ילדים יהיו איתו בגן
- כמה גננות וסייעות יטפלו בילדים
- באיזה גילאים הילדים, והאם יש הפרדה בין ילדים גדולים לקטנים
- באילו תקופות הגן פועל ומתי יש חופשות
- אילו פעילויות עושים בגן, מה סדר היום
- אילו ארוחות נותנים לילד
- האם הגן כולל שינה
- מה הם אמצעי הביטחון והבטיחות שקיימים בגן
- כיצד שמים לב מי נכנס לגן ומי לא
- כמה זמן הגן פתוח, מה הוותק של הגננת והסייעות
לגבי שאלות שיש לשאול אחרי שמכניסים את הילד לגן, הרי שצריך לברר לגבי התנהגויות שלו בזמן שהוא נמצא בגן, האם יש לו חברים, האם הוא רב עם ילדים, כיצד ילדים מתייחסים אליו, האם הוא בוכה, האם הוא מתבודד, וכל דבר אחר שיכול להשפיע בצורה כזו או אחרת על ההתנהגות שלו.