רבים מאיתנו, סביר להניח, חשבו שעם בואו של הסלולר ועצם זה שהוא הפך להיות המכשיר החשוב ביותר בחיינו, יהיו שורה של מכשירים אשר ייעלמו מהנוף שלנו, אחד מהם הוא שעון. הרי למה אנחנו צריכים להחזיק שעון, אם יש בסלולר שלנו שעון שמורה לנו מה הזמן, כאן ובכל מקום בעולם.
כמובן שהתבדינו. לא רק שעולם השעונים לא נעלם, אלא הוא התרחב ולא סתם התרחב, מי שנכנסו לתחום בצורה מאוד חזקה, הן אותן חברות שמייצרות מכשירי סלולר חכמים, אפל וסמסונג, אשר מציעות לנו היום שעונים חכמים. לצידן יש את החברות הוותיקות שמציעות לנו את השעונים הקלאסיים, אלה שאנחנו נוהגים לענוד מזה עשרות שנים, בין אם ביום יום ובין אם באירועים מיוחדים. אליהן נוספו במהלך השנים חברות אשר מציעות שעוני ספורט ייחודים, שעוני ריצה, רכיבה ושחייה. לכן לימודי שענות בימינו הם מאוד רלוונטיים ויתרמו הלאה במהלך חיפוש עבודה.
כל זה מלמד אותנו שעולם השעונים לא הולך ונעלם, אלא להיפך הוא התרחב, הרי לשעונים אלו יש להוסיף את שעוני הקיר ושעוני השולחן, שכמעט בכל בית אפשר למצוא לפחות אחד כזה. זה מלמד אותנו, שאם חשבנו שמכשירי הסלולר, המחשבים והטלוויזיות יעלימו את השעונים הקלאסיים, זה לא יקרה כל כך מהר.
משתלם ללמוד שענות?
השאלה היא, האם משתלם ללמוד שענות, האם מדובר במקצוע שיש בו עתיד והאם מי שלא עוסק במקצוע יכול למצוא בו עניין כתחביב.
התשובות לכל השאלות הן כן. משתלם מאוד ללמוד שעונות, גם בגלל מה שהצגנו בחלק הראשון של המאמר. יש עתיד לעולם השעונים, הם לא ייעלמו מחיינו כל כך מהר. לכן מי שרוצה לעסוק בתחום, ימצא את הנישה שלו.
אך גם מי שלא רוצה לעסוק בתחום באופן מקצועי, יכול למצוא מה לעשות בו, הרי פירוק והרכבה של שעונים זה תחביב מאוד פופולארי ברחבי העולם ובפרט בארץ, אפשר להשקיע בו שעות רבות וללמוד בו עניין רב. זה נכון במיוחד כשהשעונים של היום בנויים אחרת, בצורה הרבה יותר ייחודית ומורכבת, אז אם לומדים שענות אפשר לעסוק בכך בצורות שונות, ולהשקיע בכך זמן רב.